Anul acesta festivalul aduce producții din Slovenia, Italia, Ungaria și România. Călătoria începe în Oradea, in perioada 11-14 august.
A treia ediție a Festivalului KaravanAct organizat de către Asociația Teatrală Shoshin va avea loc între 11-14 august. În acest an, timp de 3 zile, festivalul de Teatru pe Drum va aduce 7 trupe din 4 țări în 3 orașe. În total vom vedea 9 spectacole, iar programul extra va fi concertul experimental Générique (Iszlai József și Albert-Nagy Örs).
În afară de spectacolele teatrale, vom putea vedea și parade stradale. Se pregătește un program foarte variat: teatru de stradă interactiv, galerie “ready-made”, in are liber, un spectacol bazat pe un repertoriu franciscan din secolul al XIII-lea, circ de marionete și multe alte evenimente interesante cu artiști începători, dar și companii europene renumite. Spectacolele prezentate oferă o secțiune transversală pentru societate și teatru; experimentează cu forme noi; permite crearea unei experiențe comunitare; contopește granița dintre spectator și artist; permite educația activă.
Compania Kud Ljud din Slovenia sosește cu două spectacole de teatru de stradă, producțiile Invasion și Streetwalker, prezentate deja la mai multe festivaluri internaționale. În ambele se străduiesc să dezvolte un dialog organic dintre spectator și performer. În prezentările lor, ei privesc spațiul din jurul și rețelele sociale dintr-o perspectivă nouă. Compania a participat la peste 100 de festivaluri din întreaga lume cu cele două proiecte.
În coproducția companiei Regula contra Regulam din Italia cu Institutul Grotowski din Polonia, spectacolul Ave, Eva studiază posibilitățile de transformare, și prin dans, cântece și jocul actorului evocă figuri feminine din Biblie de la Eva până la Maria. Tot din Italia vine trupa cu renume internațional Teatro Tascabile di Bergamo: în spectacolul Messieur, how embarrassing! vom vedea trucuri bravuroase și clovnerie, în timp ce Angikam oferă o călătorie transculturală temporală și ne duce la genuri teatrale din India timpurilor vechi. Ultimele două spectacole vor fi prezentate doar la Cluj-Napoca în ziua de închidere a Festivalului.
Organizatorul Asociația Teatrală Shoshin va prezenta o producție proprie, Taurul negru și alte povestiri, un spectacol de teatru de stradă al cărei protagoniști sunt trei bandiți povestitori și acompaniamentul lor, în timp ce studenții de actorie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca vor prezenta producția Zarvă. Etude-uri în aer liber, în care mai multe elemente teatrale sunt aliniate: picioroange, clovni, păpuși.
Vor sosi din Ungaria două companii: Atelierul creativ Magamura, care evocă circul marionetelor în spectacolul Circul Dobronka, în timp ce UtcaSzak prezintă – prin intermediul instrumentelor teatrului fizic și ale expresiilor din circ – poveștile tinerilor din Borsod care trăiesc în situații dezavantajate.