Ziua Mondiala a Sindromului Down

Ziua Mondiala a Sindromului Down

Data pe care se celebreaza Ziua Mondiala a sindromului Down reprezinta a 21-a zi a celei de-a treia luni și a fost aleasă pentru a indica unicitatea triplicării (trisomiei) cromozomului 21 care este răspunzatorul acestei anomalii genetice- sindromul Down.


La 19 decembrie 2011, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat 21 martie ca “Ziua Mondială a Sindromului Down”. Adunarea Generală a hotărât să oficializeze de la tribuna ONU ziua de 21 martie drept Ziua Mondială a Sindromului Down, care va fi celebrată în fiecare an începând cu 2012 și invită toate statele membre, organizațiile relevante ale sistemului Organizației Națiunilor Unite și alte organizații internaționale, precum și societatea civilă, inclusiv organizațiile neguvernamentale și sectorul privat, să respecte Ziua Mondiale a Sindromului Down într-o manieră adecvată, pentru a crește gradul de conștientizare a opiniei publice cu privire la sindromul Down ".

Toate persoanele cu sindrom Down trebuie să aibă oportunități de a contribui la comunitate și de a trăi vieți valoroase, incluse pe o bază completă și egală cu ceilalți, în toate aspectele societății.

Persoanele cu sindrom Down au posibilitatea si pot aduce atât de mult comunității, indiferent de locul în care trăiesc în întreaga lume, când li se oferă ocazia,dar mulți sunt împiedicați să facă contribuții semnificative.

La Ziua Mondială a Sindromului Down 21 martie 2019 se promoveaza oferirea de oportunitati la o viata normala.

Toate persoanele diagnosticate cu sindromul Down trebuie să aibă oportunități de a trăi momente pline de viață, incluse pe o bază completă și egală cu ceilalți, în toate aspectele vietii sociale.

Agenda 2030 a ONU pentru dezvoltare durabilă, un plan global de acțiune pentru oameni, planetă și prosperitate, promite că "nimeni nu va fi lăsat în urmă".

Realitatea de astăzi este că atitudinile negative predominante, așteptările scăzute, discriminarea și excluderea, ofera premise ca persoanele cu sindrom Down sa fie lăsate în urmă.

Există o lipsă de înțelegere a provocărilor cu care se confruntă indivizii de-a lungul vieții și a eșecului de a le sprijini cu oportunitățile și instrumentele necesare pentru a trăi viața împlinită.

Persoanele cu sindrom Down și cele care susțin și lucrează cu acestea trebuie să fie împuternicite să pledeze pentru aceste oportunități. Acestea pot ajunge apoi la principalele părți interesate pentru a se asigura că înțeleg cum să ofere aceste oportunități și, la rândul lor, diseminează acest mesaj pentru a aduce schimbări reale.

La Ziua Mondială a Sindromului Down, joi, 21 martie 2019, îi invităm pe fiecare persoană cu sindrom Down să transmită lumii mesajul : "Nu lasă pe nimeni în urmă"!

Concert Carlas Dreams la Era Park

Concert Carlas Dreams la Era Park

Cu ocazia implinirii a 10 ani de Era Park, am avut ocazia sa luam parte la un concert spectaculos alaturi de Carlas Dreams.

Ilaria Team la Hotel International

Ilaria Team la Hotel International

Dragi doamne şi domnişoare, ce am putea să vă dorim mai mult decât să aveți în suflet veşnic primăvară?

Ilaria Team la Lotus Therm

Ilaria Team la Lotus Therm

Dragi doamne şi domnişoare, ce am putea să vă dorim mai mult decât să aveți în suflet veşnic primăvară?

Spring Fashion Show

Spring Fashion Show

În perioada 1-8 martie celebrăm frumusețea, iubirea și feminitatea la Lotus Center prin sesiuni de beauty, oferte speciale, evenimente tematice și prezentări de modă pentru cei mici și mari.

Concert Directia 5

Concert Directia 5

In cenusiul lumii noastre cotidiene, Directia 5 aduce încă o dată bucurie în viața noastră cu un concert extraordinar la Casa de Cultura a sindicatelor din Oradea: ”In culori”.
Trupa românească cu cele mai frumoase balade rock de dragoste va propune un spectacol în care puteți retrăi emoția marilor lor hit-uri: ”Îti multumesc“, „Dacă ai ști“, ”Ești stilul meu”, ”Am nevoie de tine”, ”Superstar”, „Și ce dacă“, „Ce mai faci“ și „Forever Love“.

AquaZumba la Apollo-Felix

AquaZumba la Apollo-Felix

Dans, fitness și distracție în piscine cu Ilaria Team!

Enzo Bertini acum și în Oradea

Enzo Bertini acum și în Oradea

Dă un refresh garderobei tale și lasă-te inspirată de noua colecție

Kids Fun Day

Kids Fun Day

Vine, vine primăvara...iar noi ne pregătim de petrecere.

Spectacol folcloric de 8 Martie

Spectacol folcloric de 8 Martie

Ansamblul Folcloric “Nuntasii Bihorului” la Casa de Cultura a Sindicatelor Oradea, un spectacol folcloric,cu ocazia zilei de 8 Martie,in care muzica autentica romaneasca si dansurile populare vor innobila venirea primaverii si omagierea iubirii!

Concursul Memorial Herman Schier

Concursul Memorial Herman Schier

CSM Oradea și Crișul Oradea, în parteneriat cu Primăria Oradea, organizează această competiție la care taxa de participare a fiecărui sportiv este de 30 de lei.

Toți concurenții sunt obligați să aibă viza medicală la zi, verificarea acesteia urmând a fi făcută la ședința tehnică, care se va desfășura măine, cu o oră înaintea startului întrecerii.

„Scopul competiţiei îl reprezintă verificarea nivelului de pregătire a sportivilor în vederea participării la campionatele naţionale, probe de barem", informează organizatorii.

Competiția prevede corcursuri pe distanța de 50 de metri, pe 10 culoare, având cronometrare electronică. La final, performerii vor fi recompensați cu medalii și diplome.

1 Martie la Lotus Retail Park

1 Martie la Lotus Retail Park

În 1 martie vă așteptăm la Lotus Retail Park să ne bucurăm împreună de prima zi de primăvară!

 1 Martie la Lotus Center

1 Martie la Lotus Center

În 1 martie vă așteptăm la Lotus Center să ne bucurăm împreună de prima zi de primăvară!

Girls Night Out

Girls Night Out

Vineri, 1 martie, începând cu ora 18:30, a avut loc prima ediție a evenimentului Girls Night Out din anul acesta!

Ca la noi... la nimenea!

Ca la noi... la nimenea!

Primul pas făcut de Rotary Club Oradea Art Nouveau pentru realizarea acestui proiect a fost :: “Un glob de iubire’, în cadrul Tărgului de Crăciun, când pe bază de donație au putut fi achiziționate suveniruri handmade specifice sărbătorilor de iarnă.
Următorul pas este susținerea în parteneriat cu Teatrul Regina Maria a spectacolului: „Ca la noi...la nimenea” în data de 24 februarie 2019, de la ora 19, pe scena mare a Teatrului Regina Maria.Toate încasările realizate la acest spectacol vor fi direcțio-nate spre redecorarea casei scarii și foaierului Teatrului Arcadia.
Spectacolul este susținut pro bono de Sebastian Lupu și Ovidiu Iloc , realizat după cupletele marelui Constantin Tănase.
Despre spectacolul "Ca la noi ...la nimenea’’ Doamna Elisabeta Pop, critic de teatru scria într-un articol în revista Teatrul Azi : “Unora nu le venea să creadă că au fost scrise și rostite de un mare artist prin anii 20 ai veacului trecut. Strălucitul artist al genului revuistic, fost elev al marelui Nottara, Tănase a înființat Teatrul de revistă Cărăbuș în anul 1919 și până la moartea sa tragică, în anul 1945 a scris sute de cuplete și le-a rostit pe scenele din București, fiind pe bună dreptate, socotit de politicienii timpului, ”un pericol public’’, de fapt un artist disident în cel mai deplin înțeles al cuvântului. ... Dar ce teme arzătoare n-a atins Tănase în cupletele lui! Și cum să nu se amuze tinerii cu oarecare tristețe, ce-i drept, auzind că în România problemele au cam rămas aceleași în ultima...sută de ani.”