Centenarul Oradiei- Defilare

Centenarul Oradiei- Defilare

Defilarea militară realizată cu personalul și tehnica din dotarea structurilor de apărare, ordine publică și siguranță națională, din Garnizoana Oradea, precum și din alte garnizoane, aprobate de către Ministrul Apărării Naționale

Centenarul Oradiei- Dezvelirea statuilor Episcopilor Roman Ciorogariu si Demetriu Radu

Centenarul Oradiei- Dezvelirea statuilor Episcopilor Roman Ciorogariu si Demetriu Radu

Dezvelirea Statuii Episcopului Ortodox Roman Ciorogariu și a Statuii Episcopului Greco Catolic Demetriu Radu, de către Episcopul Sofronie Drincec respectiv de către Episcopul Virgil Bercea

Concert Andra- Traditional

Concert Andra- Traditional

Concertul ”Tradițional” a ajuns si  la Oradea, ne vedem pe 20 aprilie, in Piata Unirii!

Centenarul Oradiei-Depunere de coroane la statuia lui Traian Mosoiu

Centenarul Oradiei-Depunere de coroane la statuia lui Traian Mosoiu

Depunere de coroane de flori din partea următoarelor entități: Președintele României / Administrația Prezidențială, Parlamentul României, Guvernul României / prefectul, primarul localității unde are loc ceremonia, președintele consiliului județean, corp diplomatic, entitatea organizatoare

Centenarul Oradiei- Intampinarea Generalului Traian Mosoiu

Centenarul Oradiei- Intampinarea Generalului Traian Mosoiu

Moment alegoric, reconstituire istorică, întâmpinarea Generalului Traian Moșoiu de către primarul Rimler Károly

Iepurasul cel Poznas la Lotus Retail Park

Iepurasul cel Poznas la Lotus Retail Park

Sărbătorile de Paști se apropie....așa că Iepurașul cel Poznaș ajunge în Lotus Retail Park cu ajutoarele sale!

Gradina magica a Iepurasului

Gradina magica a Iepurasului

Sărbătorile de Paști se apropie....așa că Iepurașul cel Poznaș ajunge în Lotus Center cu ajutoarele sale!

Centenarul Oradiei- Dezvelirea statuii lui Iuliu Maniu

Centenarul Oradiei- Dezvelirea statuii lui Iuliu Maniu

Astăzi, 18 aprilie, lângă Catedrala Greco-Catolică Sf. Nicolae, pe str. Iuliu Maniu, în prezența reprezentanților administrației publice locale, a reprezentanților Episcopiei Ortodoxe și a Episcopiei Greco-Catolice, a reprezentanților unităților militare, unităților de cultură și de învățământ din Oradea și județul Bihor și a unui numeros public, a avut loc dezvelirea statuii marelui om politic Iuliu Maniu, care a pierit în închisoarea comunistă de la Sighet.

Din partea Primăriei Oradea au fost prezenți la eveniment primarul Ilie Bolojan, viceprimarul Florin Birta și viceprimarul Mircea Mălan.

Concert Paula Seling si Laura Bretan - Sustine un Batran Singur

Concert Paula Seling si Laura Bretan - Sustine un Batran Singur

Concert Paula Seling si Laura Bretan.
Transylvanian Debates in parteneriat cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea si colaborator Fundatia Pentru Smurd v-au invitat sa fiti alaturi de noi la un eveniment incarcat cu multa emotie.

Deschiderea sezonului Moto 2019. Powered by BMW Motorrad Oradea!

Deschiderea sezonului Moto 2019. Powered by BMW Motorrad Oradea!

După 10 ani de campanii organizate pentru prevenirea accidentelor rutiere, anul acesta instituțiile statului Român și Maghiar au decis să se implice alături de cele trei cluburi moto din Bihor, pentru a oferi " SIGURANȚĂ ÎN TRAFIC" .

Agenții de poliție ai INPECTORATULUI de POLIȚIE JUDEȚEAN BIHOR și ai HAJDÚ-BIHAR MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG DEBRECEN, ne vor oferi sfaturi privind pericolele din trafic și au pregătit un instructaj moto gratuit specific de evitare a acestora, împreună cu moto-instructorii de la Közlekedés Biztonságáért Alapítvány Debrecen.


Mai departe, reprezentanții SMURD ne vor arăta care sunt măsurile de prim ajutor urgente ce trebuie luate în cazul unui accident rutier cu victime motocicliști iar cei de la RAR ne vor prezenta pericolele la care ne expunem atunci când motocicleta nu corespunde tehnic pentru deplasarea în trafic.

Gasca Zurli la Era Park

Gasca Zurli la Era Park

Îndrăgitele personaje din Gasca Zurli au revenit la Era Park Oradea cu cea mai nouă producție - Gașca Zurli Show!

...ESCU

...ESCU

Copiii lui Spirache Necșulescu, măruntul funcționar din Titanic Vals, câștigător în alegeri pentru că spune: „Nu mă alegeți!”, nu seamănă deloc cu tatăl lor. Miza, fiica cea mare, e „nevastă de general”, cealaltă fată, Gena, e nevastă „de președinte de tribunal”. Iar Decebal e… politician. Demagog, unsuros, fără scrupule, ar face orice ca să ajungă deputat.

Distribuția:

Decebal Necşulescu – Sorin Ionescu
Iorgu Langada – Sebastian Lupu
Traian Necşulescu – Alin Stanciu
Generalul Stamatescu – Petre Ghimbăşan
Platon Stamatescu – Dometi George
Bébé Damian – Șerban Borda
Amélie – Anda Tamasanu
Miza General Stamatescu – Elvira Rîmbu
Nina Damian – Denisa Vlad
Un comisar – Pavel Sîrghi
Fane – Alexandru Rusu/ Eugen Neag
Pişlică – Eugen Neag/ Alexandru Rusu
Mitzi – Mirela Niță Lupu
Ana – Adela Lazar
Un gardian – Andrian Locovei

Regia artistică: Claudiu Goga
Scenografia: Lia Dogaru
Asistent scenografie: Amalia Buie

Cei trei purcelusi

Cei trei purcelusi

Sâmbăta aceasta, la ora 11:00 ne-am bucurat de ultima piesă din această ediție - faimoasa poveste ”Cei trei purceluși”, pusă în scenă de către compania Bridge Theatre.

Ziua Mondială a Sănătății Orale

Ziua Mondială a Sănătății Orale

În 24 martie am sărbătorit împreună Ziua Mondială a Sănătății Orale.

Duminică, începând cu ora 16:00, în zona Food court, echipa Dental Art împreună cu Zâna Măseluță și Minionul i-au invitat pe toți copiii la un eveniment jucăuș și educativ, în cadrul căruia am învățat o mulțime de lucruri benefice pentru sănătatea orală și ne vom distra cu jocuri interactive, face painting și baloane modelate.

Ziua Mondiala a Sindromului Down

Ziua Mondiala a Sindromului Down

Data pe care se celebreaza Ziua Mondiala a sindromului Down reprezinta a 21-a zi a celei de-a treia luni și a fost aleasă pentru a indica unicitatea triplicării (trisomiei) cromozomului 21 care este răspunzatorul acestei anomalii genetice- sindromul Down.


La 19 decembrie 2011, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat 21 martie ca “Ziua Mondială a Sindromului Down”. Adunarea Generală a hotărât să oficializeze de la tribuna ONU ziua de 21 martie drept Ziua Mondială a Sindromului Down, care va fi celebrată în fiecare an începând cu 2012 și invită toate statele membre, organizațiile relevante ale sistemului Organizației Națiunilor Unite și alte organizații internaționale, precum și societatea civilă, inclusiv organizațiile neguvernamentale și sectorul privat, să respecte Ziua Mondiale a Sindromului Down într-o manieră adecvată, pentru a crește gradul de conștientizare a opiniei publice cu privire la sindromul Down ".

Toate persoanele cu sindrom Down trebuie să aibă oportunități de a contribui la comunitate și de a trăi vieți valoroase, incluse pe o bază completă și egală cu ceilalți, în toate aspectele societății.

Persoanele cu sindrom Down au posibilitatea si pot aduce atât de mult comunității, indiferent de locul în care trăiesc în întreaga lume, când li se oferă ocazia,dar mulți sunt împiedicați să facă contribuții semnificative.

La Ziua Mondială a Sindromului Down 21 martie 2019 se promoveaza oferirea de oportunitati la o viata normala.

Toate persoanele diagnosticate cu sindromul Down trebuie să aibă oportunități de a trăi momente pline de viață, incluse pe o bază completă și egală cu ceilalți, în toate aspectele vietii sociale.

Agenda 2030 a ONU pentru dezvoltare durabilă, un plan global de acțiune pentru oameni, planetă și prosperitate, promite că "nimeni nu va fi lăsat în urmă".

Realitatea de astăzi este că atitudinile negative predominante, așteptările scăzute, discriminarea și excluderea, ofera premise ca persoanele cu sindrom Down sa fie lăsate în urmă.

Există o lipsă de înțelegere a provocărilor cu care se confruntă indivizii de-a lungul vieții și a eșecului de a le sprijini cu oportunitățile și instrumentele necesare pentru a trăi viața împlinită.

Persoanele cu sindrom Down și cele care susțin și lucrează cu acestea trebuie să fie împuternicite să pledeze pentru aceste oportunități. Acestea pot ajunge apoi la principalele părți interesate pentru a se asigura că înțeleg cum să ofere aceste oportunități și, la rândul lor, diseminează acest mesaj pentru a aduce schimbări reale.

La Ziua Mondială a Sindromului Down, joi, 21 martie 2019, îi invităm pe fiecare persoană cu sindrom Down să transmită lumii mesajul : "Nu lasă pe nimeni în urmă"!