Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea

Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea

Casa De Cultură a Sindicatelor Oradea a fost înfiinţată prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 396/22 februarie 1968 din fondurile sindicatelor.
Construcţia a fost finalizată în anul 1972 iar spectacolul de inaugurare intitulat
"Sărbătoare-n casă nouă" a fost prezentat în data de 23 august 1972, fiind susţinut de artişti de prestigiu ai momentului şi culminând cu evoluţia de excepţie a ansamblului folcloric "Nuntaşii Bihorului".

Cursuri De Fotografie Cu Adela Rusu

Cursuri De Fotografie Cu Adela Rusu

“Pentru mine fotografia a devenit un mod de viaţă, îmi imaginez cadre, îmi place să creez scenarii şi poveşti vizuale care să prindă viaţa în imaginile mele. Îmi place culoarea în fotografie, stările, atitudinile romantice, frumuseţea şi veselia. De asemenea îmi place să surprind strada cu povestile ei cu trăirile, bucuriile şi dezamăgirile ei. Genurile mele preferate in fotografie sunt: portretul, fotografia de moda, fotografia eseu si fotografia etnografica.

 

2011- Membru al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, din 2017 distinsa cu titlul EAAFR

2012- Artist al Federatiei Internationale de Arta Fotografica

2016 - Lector la Varadinum Photo School Oradea

2017- Titlul de Excelenta al Federatiei Internationale de Arta Fotografica

2017 – Vicepresedinte al Varadinum Foto Club

 

Peste 200 de premii la Saloanele Nationale si Internationale de fotografie in peste 40 de tari.

Peste 100 de expozitii personale si de grup in tara si strainatate

Peste 1000 de lucrari acceptate la Saloanele Nationale si Internationale de Fotografie

Participant la numeroase workshop-uri si tabere de fotografie.

Master anul 2 la Facultatea de Arta din Oradea sectia ,,Pictura si Multimedia”

Formator autorizat CNFPA cod COR/CN 313106

Mai multe fotografii puteti vedea pe blogul meu: www.adelarusu.blogspot.com

 

Tel: 0744.210.670

 

 

 

 

 

 

ADELA LIA RUSU

"For me, photography has become a way of life, I imagine frames, I like to create visual stories come alive in my images. I like the color in the picture, moods, attitudes romantic beauty and joy.

Also I like to surprise street stories and feelings.

My favorite genres in photography are: portrait, fashion photography, photo essay and ethnographic photography.

2011 – Member of the Association of Art Photographers from Romania, awarded in 2017 with E.AAFR

2012 – Artist of the Federation International de L'Art Photographique

2016 – Lector of photography at Varadinum Photo School Oradea Romania

2017- Excellence of the Federation International de L'Art Photographique

2017 – Vicepresident of Varadinum Photo Club Oradea Romania

 

Over 200 prizes at National and International Salons in more than 40 countries

Over 100 personal and group exhibitions.

1000 photos was acepted at National and International Salons

Participated in many workshops and photo camps.

Master student at the University Oradea, Faculty of Arts, Painting-Multimedia Section.

Filarmonica de Stat Oradea

Filarmonica de Stat Oradea

O colectivitate dincolo de realitatea ei fizică are şi o componentă intelectual-afectivă, care este singura în măsură să califice creaţia artistică din punct de vedere profesional şi calitativ.

Artiştii acestei instituţii au ştiut întotdeauna că prin puterea şi bogăţia sonorităţii muzicale dau auditoriului un confort de eufonie şi o mană sufletească în zilele de restrişte economică.

Tradiţia Filarmonicii de Stat Oradea este bogată şi semnificativă. În cele peste şase decenii de activitate angajaţii acestei instituţii au dat dovadă de un devotament deplin faţă de arta muzicală şi faţă de tradiţiile naţionale, pentru ca fiecare concert sau spectacol să fie de o ţinută ireproşabilă, mulţumind aşteptările publicului de pretutindeni.

Galeria de Arte Vizuale Oradea

Galeria de Arte Vizuale Oradea

Galeria de Arte Vizuale din cadrul Uniunii Artistilor Plastici din Romania, Filiala Oradea, se ocupa cu promovarea,valorificarea si vanzarea obiectelor de arta, ale artistilor contemporani membri ai U.A.P.

Lucrarile expuse spre vanzare pe simezele galeriei (de la etaj), sunt reprezentate prin tablouri pictate in uleiuri, acrylice sau acuarele (de regula realizate pe panza, cateva insa si pe carton), cat si pasteluri. Veti mai putea gasi si sculpturi ale unor artisti consacrati fie ele din lemn, bronz sau teracota. De asemenea ideale pentru orice spatiu, lucrari grafice inedite lucrate in tusuri sau creion.

Toate lucrarile sunt de dimensiuni diversificate, pentru orice gust si buzunar.

Oferiti-va aceasta placere de a achizitiona lucrari de arta deosebite si profesioniste pentru a decora spatiul de zi de zi intr-un mod armonios. Sau oferiti un cadou care transcende timpul si care capata o valoare atat sentimentala cat si materiala de-a lungul anilor.

Galeria Ram Vision

Galeria Ram Vision

Firma noastră a luat fiinţa în 1995, ca afacere de familie. În ultimii 12 ani am cunoscut o dezvoltare continuă, răspunzând cerinţelor clienţilor noştri.

Ne-am lărgit sfera de activitate prin produse noi, prin rame de tablouri şi diferite rame decorate, sculpatate, ovale, biedel, etc.

Succesul din ultimii ani şi numărul tot mai mare de clienţi sunt mărturia accentului pe care îl punem pe calitatea produselor şi interesului privind îmbunătăţirea permanenta a calităţii serviciilor oferite.

Dorim să venim în sprijinul celor care iubesc frumuseţea unui tablou şi atmosfera pe care o crează acesta, şi să contribuim la desăvârşirea lui.
Vă invităm să descoperiţi plăcerea de a găsi rama potrivită fiecărei picturi, fotografii, goblen, puzzle sau orice alt obiect de decor.
Echipa noastră este specializată în activitatea de înramare şi restaurare de rame vechi. Materialele cu care lucrăm sunt de cea mai bună calitate.
Suntem în permanentă atenţi la tendinţele de pe piaţa europeană, în dorinţa de a vă oferi o mare diversitate de opţiuni: de la natural, simplu, la elegantul auriu, trecând prin toate culorile posibile: alb, crem, nuanţe de maro, culori pastelate, şi mergând mai departe spre stiluri: clasic, blonde, modern, ultramodern.
Încercăm mereu să fim buni ascultători ai dorinţelor clienţilor noştri.

Telefon:
0723.091.321-Vodafone

Orar:
Luni - Vineri 10:00-17:30

Sala Florica Ungur

Sala Florica Ungur

Primăria Municipiului Oradea închiriază Sala „Florica Ungur"

(fosta Sală ARLUS) situată în Piaţa Regele Ferdinand nr. 4, pentru organizarea de diverse manifestări cultural-artistice, spectacole, festivaluri, reuniuni, mese rotunde, şedinţe, evenimente mondene, lansări de carte etc.

Solicitările de închiriere a sălii se fac în atenţia Direcţiei de Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente şi se pot depune în scris la ghişeele destinate publicului de la parterul Primăriei Municipiului Oradea (în piramidă), potrivit programului de funcţionare a acestora, de luni până joi: între orele 7:30 - 18:00, iar vineri între orele 7:30 - 15:30.

Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0359.409793 (Sala „Florica Ungur" - dna Lovas Agneta), între orele 9:00 - 17:00

Studio Act

Studio Act

Centrul Multimedia Studio Act din Oradea este un teatru independent înființat în 2016 de Alin Stanciu, Eugen Neag, Ioana Ciobanu și Sella Andre.

Teatrul Arcadia

Teatrul Arcadia

Trupa Arcadia (fostul Teatru de Stat pentru Copii și Tineret Arcadia) a Teatrului Regina Maria din Oradea a luat ființă în anul 1950 la initiațiva unui grup format din entuziaști iubitori ai genului.

 În decursul anilor, Trupa Arcadia s-a afirmat datorită producțiilor sale ca fiind una dintre cele mai de seamă instituții de profil din România, aici desfășurându-și activitatea mari creatori, artiști de talie internațională: regizorul artistic deschizător de drumuri Kovacs Ildiko; Paul Fux – care a revoluționat scenografia spectacolelor destinate celor mai mici, Francisca Simionescu – creatoarea unor spectacole de respirație europeană sau maeștri ai interpretării scenice: Isabela Bombora, Mioara și Petru Diaconu, Ioan Moldovan, Magda Thalmainer, Kovacs Gyorgy, Seres Ludovic etc.

 

Spectacolele Trupei Arcadia se bucură de o primire caldă atât din partea copiilor, tinerilor cât și a altor categorii de public, sau a criticilor. Sala teatrului a devenit un spațiu în care au loc expoziții permanente, spectacole pentru copii și tineri – spectacole muzicale și de dans, întâlniri și dezbateri pe teme artistice și civice, concursuri, lansări de carte etc. Trupa a obținut numeroase premii și distincții la festivaluri naționale și internaționale în România, Ungaria, Polonia, Croația, Germania, Austria.

 

Proiectele culturale în care se implică Trupa „Arcadia” au, în principal, scopul atragerii, pe de o parte, a noi segmente de public – din oraș și din județ și, pe de alta, pătrunderea în cele mai greu accesibile medii (aparent) la copiii romi, la cei cu dizabilități, la centre de plasament, spitale etc. Proiectele noastre vizează, de asemenea, o mai bună cunoaștere reciprocă a culturii românilor și maghiarilor, precum și o apropiere de copiii români din Ungaria, în special în cadrul Parteneriatului transfrontalier Bihor – Hajdu – Bihar.

Teatrul Regina Maria

Teatrul Regina Maria

Având o tradiţie de aproape un secol în peisajul cultural orădean, Teatrul Regina Maria din Oradea are drept scop prezentarea unor producţii originale şi valoroase, combinând tradiţia cu spiritul novator. Descoperirea şi încurajarea excelenţei, în căutarea standardelor celor mai înalte ghidează activitatea întregii echipe a instituţiei noastre. Aici, recreerea prin artă se împleteşte cu promovarea culturii, educarea şi dezvoltarea simţului pentru frumos a publicului orădean, prin adeziunea la normele şi la valorile culturale ale comunităţii noastre. Teatrul de Regina Maria din Oradea se preocupă de crearea unor spectacole care să reflecte contextul multicultural în care trăim, sperând, printre altele, ca teatrul să rămână şi chiar să se dezvolte într-un limbaj aparte, destinat tuturor categoriilor de vârstă.

Varadinum Foto Club

Varadinum Foto Club

Varadinum Fotoclub din Oradea işi propune să formeze o comunitate de fotografi care să promoveze şi să susţină arta fotografică atât in ţară cât şi in afara graniţelor ţării.
Prin programele stabilite, Varadinum Fotoclub işi propune:
-intâlniri bilunare ale membrilor fotoclubului
-expoziţii de fotografie individuale şi de grup
-tabere de creaţie
-schimb de experienţă cu alte fotocluburi din ţară şi străinătate
-incurajarea membrilor să participe la saloanele naţionale şi internaţionale de fotografie
-susţinerea şi promovarea membrilor fotoclubului prin expoziţii de fotografie
-sprijin logistic şi material a membrilor fotoclubului pentru realizarea expoziţiilor personale de fotografie
-organizarea de manifestări, saloane, festivaluri, concursuri, expoziţii pentru promovarea artei fotografice
-dezvoltarea şi stimularea creativităţii in arta fotografică prin organizarea de seminarii şi workshop-uri
-organizarea de cursuri de fotografie menite să susţină evoluţia creativităţii şi ridicarea nivelului profesional in domeniul fotografiei
Presedinte: Ovi D.Pop EFIAP
Vicepresedinte: Adela Lia Rusu EFIAP