Crosul Cetăţii

19 Aug 2018

Luna viitoare, pe 19 august, orădenii sunt invitați să se înscrie la prima ediție a Crosului Cetății. Cocursul va fi dedicat sportivilor amatori, persoanelor care cochetează cu ideea alergării, familiilor sau grupurilor de prieteni care vor să trăiască sănătos și să ajute copiii cu cancer de la Spitalul Municipal.
Faptele și bunătatea nu au vârstă. De aceea, copiii sunt așteptați să își ajute tovarășii de joacă bolnavi alergând în Superhero Run for Kids 500m. Pentru o cursă mai bună și pentru un plus de energie și optimism, cei mici vor concura costumați în supereroul lor preferat.
Traseul pregătit pentru copii este în cadrul evenimentului “Crosul Cetătii”, un concurs de alergare pentru amatori, organizat de ACS Xterra Sport Bihor. În funcție de pregătirea lor, concurenții pot alege din două trasee: unul scurt de 3,3 km, numit “Mini” și altul de 10 km, numit “Cross”. 
Startul si sosirea vor fi în centrul competițional amenajat în Cetatea Oradea.  
Toate traseele străbat alei pietruite din Cetatea Oradea și străzi asfaltate din jurul acesteia şi va fi închis circulației rutiere.
Toți participanții sunt obligați să urmeze traseul marcat de organizatori și să respecte îndrumările voluntarilor și ale organizatorilor.

Competiția se va desfășura în interiorul Cetății Oradea. Înscrierile se fac online pe site-ul: http://www.xterrasport.ro/crosulcetatii/ro . Termenul – limită pentru înscrieri este 10 August 2018.
Participanții sunt încurajați să doneze orice sumă în urna „24 de ore pentru un zâmbet”. Banii strânși vor fi folosiți pentru a achiziționa echipamente medicale pentru Secția de Oncologie Pediatrică de la Spitalul „Gavril Curteanu” din Oradea.