Expoziţia fotografică „Constelaţii româneşti tradiţionale”

Expoziţia itinerantă comună face parte din proiectul Anului Patrimoniului Cultural European – 2018 şi este dedicată boltei cereşti, un subiect fascinant al tradiţiilor româneşti, ce fac parte din patrimoniul material şi imaterial.

Ilie Tudorel este un artist fotograf din Baia Mare. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) – filiala Baia Mare şi al Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”. Este preşedinte al Clubului Foto-Video din cadrul O.N.G. Asociaţia „Millennium” din Baia Mare. Artistul a fost prezent în 68 de expoziţii de artă fotografică, din care 23 expoziţii personale şi 45 de grup, în diverse aşezăminte de cultură din România, Belgia, China, Polonia, Ungaria şi Ucraina.

Expoziţia de artă fotografică „Semnele ceriului” este un proiect fotografic aparţinând artistului Ilie Tudorel, care îşi propune să promoveze în rândul iubitorilor de cultură din ţară şi din străinătate cele mai importante reprezentări ale simbolisticii astrale prezente în arhitectura tradiţională din România. Fotografiile prezintă mai ales reprezentările sculptate ale soarelui, lunii sau stelelor ce sunt prezente pe biserici, case, mobilier sau porţi tradiţionale de lemn din toate zonele României.