Cu o traditie de peste 30 de ani pe piata auto bihoreana, SC AUTO BARA & CO SRL a crescut si s-a dezvoltat in ritmul impus de cresterea pietei auto din Romania. La inceputul anilor 1980 societatea asigura vanzarea si service-ul pentru marca autohtona Dacia. Atunci se numea Octalex, insa odata cu evolutia societatii si a pietei auto s-a luat decizia schimbarii denumirii companiei, schimbare care s-a dovedit benefica si care a dus la o mai buna vizualizare si recunoastere a marcii care a consacrat-o pe piata auto locala. 
In urma preluarii in 1999 a marcii autohtone Dacia de catre grupul francez Renault, Auto Bara & Co a urmat trendul ascendent impus de grupul Renault. A devenit dealer autorizat pentru cele trei marci reprezentate in Romania de grupul francez: Dacia, Renault, Nissan.
Odata cu aceasta noua provocare dar si cu cerintele exigente ale consumatorilor si ale grupului Renault, AUTO BARA & CO si-a diversificat serviciile pe care le pune la dispozitia clientilor.In momentul de fata, AUTO BARA & CO detine linie ITP autorizata, service autorizat Dacia, Renault, Nissan la standardele impuse de uzina Dacia, tinichigerie si vopsitorie dar si parc auto propriu pentru activitatea de rent-a-car.
Cel mai important capital al companiei il constituie angajatii societatii, care nu sunt deloc putini: 135 de oameni sunt implicati in procesul de vanzare, servicii post-vanzare, service, vopsitorie, tinichigerie.
Intreg personalul care intra in contact direct cu clientii este supus periodic la instructaje si calificari la Academia Automobilului din Bucuresti pe diferite teme in functie de natura postului pe care il ocupa in companie.
Prin aceste calificari periodice se asigura innoirea bagajului de cunostinte in conformitate cu produsele si serviciile pe care grupul Renault - Dacia le ofera in Romania si implicit pe produsele si serviciile pe care AUTO BARA & CO le ofera clientilor locali.
Capacitatea service-ului este si ea pe masura renumelui. Luna de luna peste 1000 de autovehicule intra in service, iar cei peste 100 de angajati calificati in procesul service asigura buna desfasurare a procesului de reparatie.
Personalul TESA este si el pe masura anvergurii activitatii companiei.
20 de angajati cu studii superioare asigura buna si in deplina legalitate a activitatii companiei AUTO BARA & CO.
SC AUTO BARA & CO SRL este certificat cu certificatele de calitate ISO 9001, ISO 14001, SRAC - OHSAS 18001 privind intretinerea si reparatia auto, transport si vanzari auto inca din 2006, certificate care garanteaza calitatea lucrarilor efectuate in service-ul autorizat AUTO BARA & CO.