7Card- Romania's largest playground

     Angajatorii din Oradea și Marghita au posibilitatea de a oferi angajaților lor serviciul 7card, mai precis un bonus care le acordă acces la o serie diversificată de activități sportive. Mulți dintre abonații 7card din județ practică cycling, yoga, pilates, fitness, aerobic, acestea din urmă fiind chiar printre activitățile preferate de bihoreni.


    Cu 7card, beneficiarii serviciului au acces permanent în oricare dintre cele 19 centre sportive din rețea, având astfel posibilitatea de a-l alege pe cel aflat în vecinatatea dumnealor.


    În urma unui studiu efectuat asupra activității sportive desfășurate in județul nostru prin intermediul 7card, s-a sesizat ca abonații serviciului au efectuat la nivel colectiv în anul trecut echivalentul a 72.000 de ore de sport, mai precis peste 8 ani de activități sportive desfășurate in centrele partenere. În urma antrenamentelor efectuate, aceștia au ars aproape 36.000.000 de calorii.


    Cu toate că vârsta medie este de 31 de ani, locuitorii din județul nostru nu iau în considerare acest fapt, nefiind un obstacol în practicarea activităților sportive, astfel că cea mai tânără abonata are doar 6 ani și cel mai vârstinc 65.


    Abonații din Oradea, la nivel național, sunt printre cei mai matinali, intervalul orar preferat de aceștia fiind 6:00-11:00 respectiv 17:00-6:00. După numărul de abonați, Oradea se situează pe locul 6, după București, Cluj, Timiș, Iași, Brasov.


    În premiera la Oradea, Compania 7card va participa Vineri, 5 aprilie, in cadrul Tărgului de Cariere, iar vizitatorii standului au posibilitatea de a fi câștigătorii unui abonament 7card, pentru o săptamână.

 

Info Grafic

 

 

 

Vulturul Negru - Legenda din spatele aripilor

     Se spune că exista în anul 1714 o berărie ce se numea Hanul Vulturul, construită pe actualul amplasament din Piața Unirii. Ceva mai târziu, aceeași clădire avea să devină Primăria Orașului Nou.
     Între timp, în perioada 1753-1784, construcția se extinde, cuprinzând o serie de alte activități, destinate spectacolelor de teatru, balurilor și diverselor întâlniri ale acelor vremuri.


     Din nefericire, în anul 1836 are loc un eveniment dramatic, un incediu, în urma căruia clădirea are nevoie de restaurare. Aflată într-o stare avansată de degradare, are loc un concurs de idei pentru reconstrucția edificiului. Vechiul hotel a fost cumpărat în anul 1905 de doi avocați, care au început demolarea vechii clădiri, pentru ca în anul 1907 să ridice noul imobil.


     Aici a funcționat un complex multifuncțional, dar și cel mai mare hotel din Oradea în perioada interbelică. La parterul edificiului, spre Piața Unirii, exista o cafenea pe nume Coroana. O sumedenie de concerte și spectacole aveau să fie găzduite în Sala Mare a hotelului, o data cu anul 1909. Tot în această clădire funcționa cinematograful Vigado și cinematograful Urania. Primul etaj era alocat Băncii Maghiare care avea să devină Banca Industrială(1919). Partea dinspre strada Vasile Alecsandri era poate cea mai căutată între anii 1908 respectiv 1919, deoarece aici funcționa cabaretul Bonbonniere și într-o sală mai mică era cabaret Blanc, un bar cu specific american, muzică jazz și separeuri.


     Simbol al orașului Oradea, clădirea ascunde o istorie nu de mulți știută. Despre Han se spune că ar fi găzduit întâlnirile personalităților acelor vremuri, printre care îi amintim pe împăratul Franz și pe regina Elisabeta. Alte povestiri sunt legate de catacombele de sub clădiri, folosite de oamenii securității în perioada comunistă. Această “conspirație”, amintește oamenilor de perioada în care Palatul era predispus scufundării din cauza catacombelor pe care este amplasat. Tot legat de tunelurile subterane, se vorbeșt că ar exista o cameră funerară, descoperită în perioada lucrărilor de la 1907, la ridicarea Hotelului.

 
     Întorcându-ne la realitatea zilelor noastre, Palatul Vulturul negru este una dintre cele mai vizitate atracții turistice, fiind cea mai importantă construcție în stil secession din Transilvania. Și în ziua de astăzi, își păstrează ornamentele florale de culori diferite, ca o expresie a viziunii artistice de la începutul secolului XX. Semnificativ și spectaculos a rămas și în prezent, fiind o adevarată încântare vizuală, datorită luminii care pătrunde prin vitraliu, purtându-te într-o atmosferă desprinsă din cărțile cu povești.

Surse: Wikipedia.org
            Istoria orașului Oradea de Liviu Borcea, Gheorghe Gorun ... Pafka Ernest, 1995
            Istoria oraşului Oradea Liviu Borcea, Lucia Cornea, Fodor József

The Beauty Corner

Totul a inceput din iubirea pentru frumos. Din fascinatia mea pentru tot ceea ce insemna ingrijirea tenului si machiaj. Din ambitia mamei de a realiza ceva diferit. Din dorinta amandurora de a ne combina pasiunile.

The Beauty Corner inseamna pe de o parte visul meu: un salon de frumusete in care sa se simta in largul lor atat femeile, cat si barbatii, un loc in care sa pot sa imi pun in practica pasiunea, in care sa pot sa ma dezvolt frumos alaturi de o echipa la fel de ambitioasa ca mine.

De cealalta parte se afla visul mamei: un boutique cochet de haine si accesorii exclusive pentru ambele sexe. Acest modul este inca in curs de dezvoltare, deoarece – ca de obicei – mama a prioritizat dorintele mele.

Deschiderea salonului a avut loc joi, 6 iulie 2017, ziua in care am putut in sfarsit sa imi impartasesc bucuria cu voi toti. Azi e o saptamana de cand lumea a inceput sa ne calce pragul si ma bucur enorm sa vad ca si clientii nostri apreciaza ceea ce noi vrem sa le oferim.

Echipa care deja a prins contur a facut ca totul sa fie mult mai usor, sa putem sa venim cu o paleta de servicii complete. Fiecare membru specialist pe domeniul lui si a acumulat de-a lungul timpului o experienta bogata, precum si numeroase participari la seminarii si cursuri. Astfel, putem sa va oferim servicii de calitate pe toate domeniile: frizerie, barbering, hairstyling etc. Lucram cu produse profesionale, chiar si game organice. Iar in timp ce va rasfatati in zona de coafor si frizerie, puteti sa va relaxati si mai mult in scafele noastre cu functia de masaj incorporata.

Si partea de manichiura-pedichiura beneficiaza de cele mai moderne dotari, impreuna cu un personal extrem de bine pregatit si atent la nevoile clientilor.

In zona de masaj, va propunem sa va desprindeti de grijile cotidiene si sa intrati intr-o stare de relaxare 100%. Design-ul Zen, muzica ambientala si, bineinteles, miscarile strategice ale terapeutilor nostri va vor face sa uitati de probleme si sa va destindeti complet.

Serviciile de cosmetica medicala includ si tratamentele efectuate cu ajutorul aparatelor hi-tech. Am investit la acest capitol pentru a va putea ajuta sa obtineti un ten perfect, echilibrat, cu un pH ideal si lipsit de imperfectiuni. Cu ocazia evenimentelor speciale sau pur si simplu cand simtiti nevoia unei schimbari, va invitam la o sesiune de machiaj profesional, menita sa va scoata in evidenta cele mai frumoase trasaturi.  

Va asteptam cu drag sa ne treceti pragul si sa faceti parte si voi din visul nostru devenit realitate!


THE BEAUTY CORNER

B-DUL DIMITRIE CANTEMIR NR.41

TEL: 0745.815.216

Galerie Local "The Beauty Corner"

 

Tinerețe fara bătrânete

Îmbătrânirea este un proces fiziologic normal și inevitabil, doar că modul în care îmbătrânim poate  fi controlat și influențat de fiecare dintre noi.  Longevitatea activă este o aspirație tot mai des întâinită. Această longevitate activă începe prin adoptarea unui stil de viață sănătos, cu un respect de sine bine dezvoltat . Multe dintre cauzele externe de îmbătrânire prematură sunt deerminate de starea generală alterată dar și de deciziile comportamentale cotidiene. Alegerile alimentare nesănătoase, stresul, consumul de toxice, privarea de somn, expunerea necontrolată și exagerată la soare,  sunt doar câteva din cauzele îmbătrânirii precoce.

Pielea este vizibil afectată de îmbătrânirea precoce, iar starea generala alterată denotă îmbătrânirea organelor interne. Procesul de  îmbătrânire  nu poate fi oprit, dar poate fi prevenit  prin protejarea pielii de soare, renunțarea la toxice , adoptarea unui stil de viață sănătos și îngrijiri estetice adecvate vârstei și tipului de ten.

      Odată cu  înaintarea în vârstă  au loc importante deteriorari ale organismului, începând de la vârsta maturității, dar mai ales peste vârsta de 50 de ani. Îmbătrânirea  poate fi încetinită și poate fi recuperată, intervenind la orice vârstă în procesul de deteriorare al organismului. Cercetările științifice efectuate asupra biologiei moleculare celulare, descoperă noi mijloace de reducere a procesului de îmbătrânire, folosind resurse naturale - alimente si extracte din plante - mai ales cu efect antioxidant. Deteriorarea provocată  de oxidarea  ADN-ului  celulelar se acumulează cu trecerea timpului și contribuie semnificativ la îmbătrânire și la apariția  bolilor  degenerative printre care cele mai frecvente sunt:  cancer, boli cardiovasculare, ateroscleroza, hipertensiune arterială, hipercolesterolemie, cardiopatie ischemică, infarct miocardic, imunitate deficitară, disfuncții ale creierului și ale sistemului nervos, cum ar fi boala Parkinson și modificările vasculare cerebrale cunoscute sub numele de senilitate. Vestea uimitoare  este că  aceste mutații ale ADN-ului, acumulate odată cu vârsta, pot fi parțial blocate ingerând antioxidanții potriviți, care se găsesc în alimente și suplimente alimentare.

Dr. Bruce N. Ames - cercetator, genetician, Universitatea California: "Într-un final, vom fi capabili să facem în așa fel încât oamenii să trăiască mai mult decât își poate închipui cineva".

Jean Carpente: "În mare masură, îmbătrânirea este considerată ca o deficiență globală de antioxidanți, pe fondul unui mediu, atât intern, cât și extern, bogat în radicali liberi".

Earl R. Stadtman - cercetator în domeniul îmbătrânirii: "Îmbătrânirea este o boală, durata de viață reflectă pur și simplu nivelul deteriorării oxidante produse de radicalii liberi, care se acumulează în celule. In momentul în care deteriorarea a atins un anumit grad, celulele nu mai pot supraviețui si se dau batute". Așa apar bolile, datorită radicalilor liberi .

Radicalii liberi  sunt substanțe care provoacă 80 - 90% dintre bolile degenerative și provin, o parte din metabolismul organismului, iar altă parte din mediul extern – alimente,  substanțe poluante din mediu, fum de tigara, expunerea la radiații ultraviolete, etc.

Antioxidanții - sunt substanțe care împiedică  formarea radicalilor liberi, îi distruge și repară deteriorările produse în organism de aceștia.

Este necesar ca în organism să existe un echilibru între antioxidanți - oxidanți (radicali liberi) și astfel să se evite deteriorarea severă, instalarea a numeroase boli și îmbătrânirea organismului.

      Procesele de îmbătrânire se manifestă prin tulburări trofice,demență senila, boala Alzheimer, ateroscleroza sistemică, arteriopatii periferice obliterante, hipertensiune arterială, hipercolesterolemie, cardiopatie ischemică, infarct miocardic, hipoacuzie de cauză vasculară, cataractă, osteoporoză, reumatism evolutiv, imunitate deficitară, cancer, disfuncții sexuale, etc.

Pentru incetinirea procesului de îmbătraânire trebuie să avem în vedere prevenirea aparitiei unor afecțiuni degenerative, prin consumul unor antioxidanți cu eficiență maximă.

        Programul antiaging  ELITE LIFE  vine în sprijinul pacienților oferindu-le consiliere estetică și dietetică  antiaging, terapii estetice , programe nutriționale pentru a adopta o alimentație adecvată bogată în principii antioxidanți, apă alcalină Kangen, programe SPA de relaxare și întinerire.

Vă  recomand programul antiaging  DR. LESTYAN, un program complex care acționează atât intern, cât și extern și care prin efectele imediate pe care le are, dezvoltă apetitul pentru frumos, pentru o piele sănătoasă, netedă și catifelată. Programul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 35 de ani,de preferat a se efectua de cel puțin 2 ori pe an, atât la bărbați, cât și la femei.

      Tratamentul intern se bazează pe adminstrarea timp de 14 zile a unui extract natural, ecologic,  pur de enzime extrase din drojdie de bere care promovează oxigenarea la nivel celular, având efect antioxidant și regenerator. Intervine în procesul de detoxifiere al organismului și multe alte efecte benefice cu rol de întinerire.

Tratamentul extern se realizează cu produse dermato-cosmetice profesionale din gama Pevonia Botanica, 100% organice, ce se bazează pe exfolieri corporale cu un produs pe bază de ananas, papaya și unt natural Creme Fraiche,  care vor înlătura celulele moarte și astfel se va stimula regenerarea  pielii din stratul germinativ al epidermului , urmat de un masaj corporal realizat cu un ulei esențial de lavandă franceză și semințe de șofrănel, obținându-se o piele netedă și catifelată, efectele produselor dermato-cosmetice folosite vor fi amplificate de acțiunea radiofrecvenței quadripolare care pe lângă faptul că vor facilita pătrunderea la nivelul dermului a tuturor ingredientelor active din creme, vor detemina stimularea fibroblaștilor pentru a produse colagen și elastină , atât de necesare pentru o piele netedă, catifelată și mult întinerită. 

Conf.univ.dr.LESTYAN MARIETA

Specialist cosmetică medicală și nutriție

facebook@DoctorMarietaLestyan

facebookcom/ElitelifeSpa

wwweliteliferesort.com

Kendama - de la joc la sport internațional!

by Lotus Center 

Kendama a fost folosită inițial in Japonia ca o jucărie pentru jonglat. Există însă teorii care susțin că aceasta este o adaptare japoneză a “bilboquet-ei” franceze, care este, în fapt, o minge de lemn și o cupă, conectate printr-un fir.

Ce este o kendama și cum se desfășoară jocul?

Kendama din zilele noastra este o jucărie realizată din lemn, cu un vârf ascuțit, 3 cupe atașate și o bilă cu gaură. Corpul jucăriei se numește Ken, iar bila, Tama. Cele 3 cupe poartă numele de big cup, small cup și base cup.

Scopul jocului este de a prinde tama într-una dintre cele 3 cupe sau de o introduce în ken. Modalitățile și tehnicile prin care se pot efectua aceste două trick-uri, sunt infinite.

 

 

 

 

Kendama

  • Ken = manerul
  • Tama = mingea
  • Kensaki = spike(varful)
  • Sarado = “jonctiunea” dintre maner si cele 2 cupe, parte care arata exact ca un ciocan
  • Ozara = big cup
  • Kozara = small cup
  • Chuzara = base cup
  • Ana = gaura din minge
  • Ito = ața, de obicei, de o lungime de 38 cm

Originile Kendamei

Istoria kendamei este usor ambiguă. Cu toate că majoritatea cred că această jucărie a fost invenția japonezilor, adevarul este altul. Conform teoriilor, kendama și-a făcut apariția prima oară în Grecia și China, ulterior fiind preluată de poporul japonez.

De asemenea, și Franța este una dintre primele țări în care se crede ca ar fi apărut jucăria, însă sub de numirea de bilboque. Jocul era diferit față de ce cunoaștem noi astăzi. Era o cupă mare și o cupă mică la fiecare capăt al bastonului iar o minge era atașată cu o sfoară. Jucătorul aruncă continuu mingea, alternând între cele 2 cupe.

Kendama japoneză

Kendama și-a făcut apariția în Japonia, în timpul perioadei Edo (1603 – 1868), în singurul oraș care făcea comert, Nagasaki. Era o jucărie destinată adulților, fiind folosită în jocurile de băut.

Ulterior, în epoca Meji (1868 – 1912), Ministerul Educației a introdus-o în programul de educație al copiilor, iar din acel moment, jucăria a început să fie tot mai îndrăgită de către copii. Până în anii ’90, kendama a devenit una dintre cele mai populare jucării din Japonia, iar în noul mileniu, trendul a început să se extindă și peste hotare.

Kendama modernă

Sfârșitul celui de al Doilea Război Mondial a prins kendama pe rafturile magazinelor de dulciuri, alături de alte jucării japoneze, precum menki și bidama. Nu după mult timp, au apărut noi reguli ale jocului, cerințe standardizare, competiții, iar încet, de la o simplă jucărie, kendama a devenit o formă de artă națională.

În Japonia, Ministerul Educatiei, Culturii, Sportului, Stiintei și Tehnologiei, acordă în fiecare an un premiu substanțial în cadrul competiției de kendama pentru elevii de gimnaziu.

Începând cu anul 2010, kendama a devenit cunoscută în toată lumea, reușind să atragă de la an la an mii de jucători. Numărul competițiilor a crecut considerabil, tranformând jocul cu kendama într-un sport internațional.

La insula Juggler din Lotus Center, recent inaugurată în zona Raiffeisen Bank, veți găsi o gamă diversificată de kendame noi și originale de la Krom, Sweets, Kendama USA sau Play. Tot la insula Juggler, o mulțime de alte jucării de îndemânare – Yoyo-uri, jucării de exterior, boardgames brain Juggling – așteaptă să le încercați!