The Unity - Balul Bobocilor Ghibiști 2020-2022
Atracția dintre contrariile lumii a fost dovedită pe scena ediției 2020-2022 a Balului Bobocilor Colegiului Național “Onisifor Ghibu” Oradea. Spectacolul de talente s-a finalizat cu un concert de exceptie marca Mario Fresh.
Balul Bobocilor I. Vulcan "Where have you been"
In data de 02.06. 2022 a avut loc Where have you been - Balul Bobocilor I. Vulcan 2022. O super atmosfera alaturi de bobocii care si-au aratat talentele pe scena. Balul s-a incheiat cu un After Party.
Balul Bobocilor Gojdu “Like a STAR”
In data de 31.05. 2022 a avut loc Like a STAR- Balul Bobocilor Gojdu. Cei prezenti au putut lua parte la o atmosfera magica alaturi de bobocii care si-au aratat talentele pe scena. Balul s-a incheiat cu un concert de exceptie marca Vama.
Targul de Craciun- Oradea 2021
Turtă dulce, nuci umplute, delicii turcești, miere și multe alte specialități la Târgul de Crăciun Oradea pentru a celebra luna sărbătorilor de iarnă!
Concert José Carreras
Renumitul tenor spaniol José Carreras,a concertat în premieră la Oradea luni seară, având-o ca invitată pe tânăra soprană de origine română Laura Bretan, afirmă că îi place calitatea publicului din România.
Carreras a dobândit o largă faimă și recunoaștere internațională făcând parte din trioul "The three tenors", alături de tenorii Placido Domingo și Luciano Pavarotti într-o serie de concerte foarte populare în perioada 1990-2003.
European Music Open 2021- Jan Garbarek
Jan Garbarek, artistul nominalizat pentru Premiile Grammy, considerat cel mai important saxofonist al momentului, a acceptat, alături de Trilok Gurtu – percuție, Rainer Brüninghaus – pian și Yuri Daniel – bass, invitația organizatorilor celei de-a cincea ediții a Festivalului European Music Open. Magia muzicii lui Garbarek transcede genurile, creația sa fiind o combinație eclectică inspirată de natura și folclorul nordic.
Give peace a chance- 2021
Singurul concert rock comemorativ din lume atât de longeviv, „Give peace a chance”, a ajuns în 2021 la ediţia 27. Anul acesta se împlinesc 76 de ani de când în 6 august 1945 bomba atomică cunoscută sub numele de „Little boy” a fost aruncată deasupra orașului Hiroshima.
Street FOOD Festival Oradea 2021
Lume din Oradea, între 22-25 iulie ne revedem în Cetate și ne aducem aminte cât de fain e la Street FOOD Festival Oradea.
Avem multe planuri #Yumm&Yay pentru anul acesta așa că hai și tu cu prietenii tăi să ne mai facem amintiri frumoase împreună.
Intrarea e liberă!
Vineri, 23.07.2021
19:30 - 20:30 - BABY ELVIS
21:15 - 22:30 - THE KRYPTONITE SPARKS
Sâmbătă, 24.07.2021
19:30 - 20:30 - DIMITRI'S BATS
21:15 - 22:30 - ROBIN AND THE BACKSTABBERS
Duminică, 25.07.2021:
19:00 - 19:45 - MELTING DICE
20:15 - 21:15 - BYRON & LUCIA
Accesul la eveniment este permis cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
Accesul la Festival se face în limita locurilor disponibile, conform prevederilor legale în vigoare. Organizatorii pot decide în orice moment sistarea temporara sau permanenta a accesului in festival, în situația în care capacitatea totală a fost atinsă sau în orice altă situație considerată necesară de către organizatori sau de către autorități.
Ceaikovski Unlimited- Concert Simfonic
INEDIT PE SCENA ORĂDEANĂ!
Noul CONCERT-GRAND 280VC - Vienna Concert - ia prin surprindere publicul și artiștii. Echipa noastră de ingineri a stabilit o simbioză a legendarei abordări tradiționale a Bösendorfer față de fabricarea pianelor și a celei mai recente și sofisticate tehnologii științifice de modelare și măsurare.
Acest Concert Grand a fost reimaginat de la zero, totuși, rămânând fidel filozofiei noastre solide, avansând în continuare principiul cazului de rezonanță. Pianiști renumiți - maeștri de încredere în iscusința artei sonore - au fost implicați în perfecționarea articulației acustice a 280VC-ului nostru.
Zilele Sfantului Ladislau- 2021- Concert No Sugar
No Sugar este o formație pop rock din Transilvania. Denumirea trupei provine dintr-o glumă, însă alegerea a fost una conștientă: Botond Bereczky, singurul membru fondator actualmente activ al formației nu consumă zahăr. După o perioadă de debut spinoasă, dar cu multe învățăminte, formația No Sugar este azi o trupă stabilă, lansată pe marea netulburată a muzicii pop cu mult elan hotărât și bine definit.
Din 2016, formația a intrat într-o nouă eră odată cu venirea „eroinei principale” Lívia Portik. Trendul muzical pe care îl urmăresc se situează undeva la granița dintre pop și rock, penetrată uneori de piese lirice, mergând alteori înspre rock. Primul lor single a apărut în anul respectiv, purtând titlul Hiszek Benned/Cred în tine, fiind declarată de specialiști cea mai frumoasă piesă maghiară din Transilvania în anul 2016. A fost anul în care au câștigat și concursul lansat prin Programul Cseh Tamás Program, iar datorită acestui sprijin financiar formația a putut să își înregistreze primul album în ianuarie 2017.
În 2017, No Sugar a concertat la mai multe festivaluri, zile ale orașelor, iar din martie 2018 a plecat în turneu în mai multe orașe din Ungaria, fiind invitată de formația Kowalsky meg a Vega. S-a bucurat de o primire caldă și drept urmare, a fost rechemată în turneul din toamna aceluiași an. În 2018, a ajuns din nou în top cu cea mai frumoasă melodie maghiară din Transilvania în categoria peste 25 de ani, cu piesa Egyetlenem/Unica mea/Unicul meu. În vara anului 2019, piesa Súlytalanul/Fără gravitație s-a aflat în top 40 la Petőfi Rádió, Ungaria, timp de mai multe săptămâni, ajungând, la un moment dat, prima în top, fiind urmată de piesa Tabula Rasa care s-a aflat, la rândul ei, în același top timp de mai multe săptămâni, iar apoi a urmat melodia Gyönyörű háború/Război minunat, care a devenit un șlagăr foarte apreciat. Al doilea album al formației a fost lansat la începutul anului 2020, cu titlul Jégvirág/Floare de gheață.
Zilele Sfantului Ladislau 2021- Concertele formatiilor Poklade si LED
Ansamblul Poklade reprezintă Balcanii. Cântecul cicadelor, cioburile de sticlă, vehemența rachiului. Gusturi, miresme, culori și arome, durere și dorință de viață, dar, mai ales, un soi de energie ancestrală care te ia de mână și te zvântură. Muzica lor este poklade autentic, o adevărată transformare.
Ansamblul a fost înființat în Mohács, în 2010, de discipolii unor maeștri legendar și anume József Versendi Kovács, György Tiszai și István Peti Kovács. Spectacolele lor sunt adesea acompaniate de minunata voce a lui Vivien Gráf.
Componența: Tamás Balog Cérna – tambură (solist), Roland Róka – tambură, Marko Cselinácz – acordeon, voce, Andrics Attila – tambură bas, tobă, voce, István Pávkovics – tambură bas, acordeon, voce, Dávid Bischof – berda, Andor Bóka Balázs – violă tambur, Vivien Gráf– voce
Formația LED este originară din Debrețin. Doi interpreți, multe melodii, uneori doar de ascultat, alteori de reverie, alteori de dans, cu multe elemente electronice și, mai nou, cu din ce în ce mai multă chitară. Au piese în limba engleză, dar și în limba maghiară. Au prelucrat complet imnul rock Born To Be Wild și l-au amestecat cu I Dream, aruncând publicul în lumea viselor, unde îl așteaptă Îngerul electronic și Buddha pe aripile ritmurilor… Afirmă despre ei înșiși că: „deși, în trecut, s-a spus despre noi că suntem Pet Shop Boys de Ungaria sau un duo Depeche Mode, noi nu suntem nici una, nici alta. Noi suntem LED, cu multe melodii și cu elan, cu ochelari care luminează și cu cravată”.
Zilele Sfantului Ladislau 2021- Spectacol Ansamblul Maros
Spectacol de folclor autentic, cu elemente de teatru muzical. Titlul spectacolului reprezintă o reflecție asupra diversității culturale ale Câmpiei Transilvaniei, asupra bogăției muzicale și vitalității dansurilor acesteia. Scena lirică ce redă colinda românească a celor nouă cerbi ocupă un rol-cheie în cadrul spectacolului. Bartók a folosit această baladă populară românească pentru Cantata Profana, opera sa recunoscută la nivel internațional. Scena e menită nu doar să prezinte povestea flăcăilor transformați în cerbi, ci să și formuleze cel mai important mesaj al lui Bartók, care, de atunci, este sursa vitală, steaua călăuzitoare pentru nenumărate generații de dansatori: „doar din izvor curat”.
Dansurile populare românești și maghiare din Transilvania au baze comune. Conviețuirea mai multor etnii în acest areal, timp de secole, a reprezentat un sol fertil pentru apariția numeroaselor forme de dans.
Satele din care provin dansurile incluse în spectacol sunt: Tiocul de Jos, Ghirolt, Bonțida, Răscruci, Chidea, Ceaba, Sic, Chesău, Pălatca, melodii din valea Borșa.
Interpretează: Magda Kásler, acompaniată de orchestra Ansamblului Maros
Dirijor: István Moldován Horváth
Prim-dansatori: Magda Kásler și Sándor Csaba Farkas
Regia și coregrafia: János Varga
Director: Attila Csaba Barabási
Street Delivery Oradea 2021
Hai la joacă în week-end-ul 18-22 iunie 2021 în Parcul Petofi Sandor, Parcul Libertății și pe malul Crișului !
Pentru prima oară de la începutul pandemiei, te chemăm cu toată ființa la Street Delivery Oradea, un eveniment urban de arhitectură și arte, menit să readucă comunitatea împreună. De la mic, la mare vom păși în spațiul ludic și vom juca Leapșa, Baba Oarba, De-a v-ați ascunselea, Lapte gros. Pe lângă hârjoana lipsită de griji, proiectele artistice se vor împleti cu cele urbane și culturale.
Vom citi împreună în iarbă, vom asculta muzică live, vom însufleți prin street art un colțișor de urbe, vom plăsmui proiecte care au o viziune responsabilă asupra orașului nostru.
Te așteptăm cu entuziasm în parc la Joaca de-a Orașul!