Kids Dino Dig

9 - 21 Noi 2018

 

Intrarea este liberă!

Timp de câteva zile ne transpunem într-o aventură fabuloasă și vă invităm la o expoziție interactivă, unde cei mici se vor transforma în paleontologi! 

Un grup de oameni de știință lucrează la un proiect de săpături de dinozauri de mai bine de 10 ani. Într–un final, au descoperit un strat de fosile. Ei cred că fosilele aparțin unei specii de dinozauri care a trăit in Era Cretacică, acum 120 milioane de ani. Pentru a completa proiectul, au nevoie de o echipă de mici paleontologi care să-i ajute. În expoziție, copiii vor avea ocazia:

 să sape în zona de excavare și să descopere fosile de dinozauri îngropate în nisip
 să vadă replici de dinozauri - T-Rex, Ankylosaurus, Pterosaurus, schelete gigantice și o replică a unui cuib de dinozauri
 să pătrundă în lumea dinozaurilor, urmărind filmulețe în zona de documentare

Expoziția se adresează copiilor cu vârste între 5 - 12 ani.

Participarea este gratuită, se face în grupuri organizate a câte maxim 30 de copii și durează aproximativ 45 de minute, turul urmând scenariul descris mai sus. Programările se fac la fața locului începand cu data de 9 Noiembrie, ora 12:00, în zona cupolei, unde va avea loc și expoziția, iar înscrierile se fac pe loc. Programările pot fi făcute în avans fie în aceeași zi, pentru următoarele tururi, fie pentru următoarele zile.

V-așteptăm!